Практика общения на сайте показала, что биатлонные фанаты - очень разносторонние и интересные люди, и круг их интересов явно не ограничивается только биатлоном. Поэтому всех, кто хочет общаться не только о любимом виде спорта, мы приглашаем сюда.
"Обо всем, кроме биатлона" - стала уже брэндом сайта. "Обовсемка" имеет свою историю, свои традиции, но и всегда рада приветствовать новых интересных людей. Эта тема будет свободна от модерации. Последнее, конечно, не касается комментов оскорбительного характера или содержащих нецензурные высказывания.
Из-за большой загрузки сервера мы вынуждены обновить комментарии "обовсемки" в новом разделе. Историю сообщений в "старых" темах можно посмотреть ЗДЕСЬ (№1), ЗДЕСЬ (№2) и ЗДЕСЬ (№3).
Кроме того, для удобства общения предлагаем структурированно оставлять комментарии по следующим темам:
2 бимама
Привіт) Я більше по класиках спеціалізуюсь) Макса Кідрука
Цікава розмова. Він теж мандрівник) https://is.gd/6E56jr
2018-08-07 21:01
2 Санья
Хотіла за звичкою "лайкнути" твій комент за посилання на відео з Кідруком і не знайшла тут такої функції :(
Тому просто дякую :)
А книжка дійсно затягує - гостросюжетна така.
2 d22d
Конечно не поздно, виноград ещё зреет - это я заранее "раскричалась", чтобы успеть)).
А ситуация такая - будет скоро виноград, зелёненького цвета (сорт не знаю). Очень ароматный, компот с него шикарный, сок тоже, а так есть - слишком терпкий вкус - много не съешь. Хочется сделать вино, чтобы на выходе получилось сухое или, в крайнем случае, полусладкое. Дали мне рецепт, но в конце процесса добавляют водку или спирт (якобы для прекращения брожения), но я не люблю креплёные вина. Подруга говорит: "Просто не добавляй водку и храни в холодильнике, может получится".
Хотелось бы узнать, это действительно так.
Или если у вас есть какой-нибудь проверенный рецепт, можете поделиться рецептом, если можно очень подробным, акцентируя внимание на описании всех стадий процесса (подготовка сырья, температура, материал тары и т.д.). В интернете рецептов много, но в прошлом году пыталась сделать из слив - перчатка сначала поднялась, а потом всё - сдулась, выпили как сок (вариант, что это у меня руки не из того места растут тоже имеет место быть).
Заранее спасибо, буду ждать ответа))
2018-08-24 16:32
2 ir-ma
Я имею опыт только уничтожения в домашних условиях.
2018-08-24 18:05
2 Jasya Я имею опыт только уничтожения в домашних условиях.
Это да, уничтожать и я могу, причём в любых условиях - и дома, и на работе, и на природе.
2018-08-25 18:47
Хє-хє, виманили Ясю вінішком:-)
2018-08-25 21:57
2 ir-ma если у вас есть какой-нибудь проверенный рецепт, можете поделиться рецептом
Я можу) Рецепт перевірений: сестра робила не раз, я вже двічі. Минулого року, правда, не дуже вдалося, але й виноград був не вищої якості.
Виноград бажано не мити, бо змиються дикі дріжджі. Хіба якщо ну дуже брудний, то сполоснути, висушити і витримати добу перед приготуванням.
Виноград розчавити разом з кістками, шкіркою і гілочками. Я вдягаю медичні рукавички і просто беру по одному ґрону і розчавлюю у велику емальовану каструлю або відро. Ємність не переповнювати, розчавленого винограду має бути максимум 2/3, бо коли заграє, то відчутно піднімається. Каструлю накрити кришкою або обв'язати марлею (мушки нє дрємлют) і поставити у тепле місце (20-25 градусів). За кілька днів (3-4) мезга (шкірка, кісточки, гілочки) підніметься шапкою і потьмяніє, з'явиться характерний запах бродіння. Можна відціджувати. Знову вдягаю рукавички і руками добре відтискаю мезгу і викидаю. Сік проціджую через сітчастий друшляк.
Сік розлити в тару, де буде грати, заповнювати не більше, ніж на 2/3. У мене є великі бутлі, але можна і в 3-літрові банки. Попередньо заміряти, скільки там літрів соку, бо це пізніше знадобиться. Натягнути рукавичку, зафіксувавши гумкою для грошей, в одному з пальців голкою зробити прокол (не дірку). Тару з вином поставити у затемнене місце (щоб прямі сонячні промені не світили). Температура бажана 17-20 градусів, але важливіше її сталість, бо перепади в будь-який бік негативно впливають на якість кінцевого продукту. Грати має приблизно місяць.
Потім відкриваємо, зливаємо частину вина і розчиняємо в ньому цукор (100 г на 1 літр соку), виливаємо в основну масу. Обов'язково перед цим вино скуштувати: якщо ще є ознаки бродіння (бульбашки на язику), то натягаємо рукавицю ще на два тижні. Потім відкриваємо, куштуємо. Якщо повністю вигралося - знімаємо з осаду за допомогою шлангочки якоїсь (у мене трубка для зливання води з акваріуму, нова якшо шо)), додаємо кип'ячену воду з розрахунку 200 мл на 1 л вина. Розливаємо в тару, в якій буде зберігатися (у мене звичайні скляні банки) під саме горло, щоб не лишилося повітря, і закриваємо капроновою кришкою. Тепер вино треба поставити в холодне темне місце (приблизно +6+12 градусів, підійде холодильник або балкон, якщо вже на вулиці похолодало) хоча б на місяць, щоб вино дозріло. Дозрівання - важливий момент, смак стає багатим, по-справжньому винним. Якщо немає можливості забезпечити таку низьку температуру, то хоча би просто дати вину постояти в темному прохолодному місці кілька тижнів.
Виходить прозоре, за смаком напівсолодке, не приторне, близьке до напівсухого навіть більше. У міру міцне, нічим закріплювати не треба. Шкода, що не маю відповідних приладів, тому точніше про міцність і вміст цукру сказати не можу. Зберігання в холодильнику точно не вимагає. Хіба охолодити перед вживанням)
І нічо не втіхаря: ніколи не приховувала, шо люблю хороше вино :)
2018-08-26 10:11
2 merezhka
Ти мене з собою не переплутала?:)
2018-08-26 10:14
2 Jasya
Ніт) До такого я ще не допилася))
2018-08-26 11:04
Карочє, треба робити виїздне засідання ОВ у Хтознаденську!)
2018-08-26 11:23
2 Iris.ka
Мене з собою беруть:) я теж, хороше вино - домашнє люблю!!!
2018-08-26 12:26
Так от звідки беруться вболівальники "з пивними животами" :)) От де їхній розплідник :))
2018-08-26 12:58
2 бимама "з пивними животами" :) , а ми вино любимо і до пива відношення не маємо:)
2018-08-26 13:19
2 merezhka
Спасибо за подробный рецепт. Один момент хочу уточнить - при первоначальном брожении (вместе с мезгой) нужно ли в течении этих дней перемешивать гущу или оставить на эти дни в покое?
2018-08-26 15:30
2 бимама
Папрашу! Вино - елітний напиток, до пивних животів він відношення не має :)
І ще повумнічаю: у жінок не буває пивних животів, нам пиво у малих дозах навіть корисне, бо містить жіночі фітогормони, а от мужчинам захоплюватися пивом не варто з цієї ж причини)
2 ir-ma
Перші два дні можна перемішувати 1-2 рази на день, в останній день не перемішую, щоб шапка з відходів гарно підійшла і добре відділилася від соку.
2018-08-26 18:19
2 бимама
Футбол за 10 хв, ти як.?)
2018-08-26 18:19
2 бимама
Футбол за 10 хв, ти як.?)
2018-08-26 18:39
2 Базіль
Я Кілю жду і Тищенка :)
2018-08-26 18:43
Ой, чого ж я жду, уже ж почалося :)
2018-08-26 20:32
Я Кілю жду і Тищенка :)
2 бимама
Я теж завжди най-най-най-найслабших вибираю для уболівання)
2018-08-26 21:12
2 Базіль
А я думала, що ти вибираєш найгарніших :))
1. Если вы уже регистрировались на сайте, введите ваш E-mail и пароль.
2. Если вы оставляете комментарий первый раз, вам необходимо придумать никнейм, и ввести ваш E-mail и пароль.
Имя или Никнейм: (не вводите его если вы уже регистрировались ранее)